Cartridge Europe helpt eigenaren van HP printers

Cartridge Europe helpt eigenaren van HP printers

Team-cartridge-Europe-Zwolle

Wie problemen heeft met zijn of haar HP printer, of zaken niet vertrouwt, kan terecht bij Cartridge Europe aan de Assendorperstraat. Handig is om de printer mee te nemen zodat de specialisten ter plaatse het apparaat kunnen testen.

Veel mensen hebben in de media vernomen, of zelf ondervonden, dat een aantal HP printers met huismerk- en refill-cartridges is gestopt met printen. Dit komt door een voorgeprogrammeerde blokkade in de printersoftware. De meeste HP consumentenprinters hebben hier overigens geen last van. In eerste instantie zei de klantenservice van HP dat het aan de huismerk- of refill-cartridges lag en er verder niets aan de hand was. Later is toegegeven dat er een firmware update was toegepast waarin een fout was geslopen die het printen met huismerk- en refill-cartridges ineens blokkeerde. Na veel testen is nu gebleken dat een aantal refill-cartridges van Cartridge Europe met een nieuwe chip nog wel functioneren.

Printers die door deze HP blokkade zijn getroffen, zijn:

  • HP Officejet Pro 6830 / HP Officejet Pro 6835
  • HP Officejet Pro 8610/ 8615/ 8620/ 8625/ 8630/ 8640/ 8660
  • HP Officejet Pro x451dn/ x451dw
  • HP Officejet Pro x476dn/ x476dw
  • HP Officejet Pro x551dw
  • HP Officejet Pro x576dw

Voor wie op dit moment geen problemen heeft met de printer wordt aangeraden om het automatisch updaten in de printer uit te zeten. Hiermee voorkomt men deze problemen zo veel mogelijk. Bel of mail voor vragen Cartridge Europe.